Uitslag van het 25ste Internationaal Onderwaterhockey toernooi Argonauta (Breda)

Afgelopen vrijdag en zaterdag, 19 en 20 september vond voor de 25e keer het Internationaal Onderwaterhockey toernooi van Argonauta plaats, te Breda, een jubileum dat gevierd moest worden. Een groot aantal vrijwilligers van de vereniging hebben maandenlang gewerkt om te zorgen dat deze dag alles in goede banen geleid kon worden. ´s Ochtends vanaf 10:00 uur werden de teams uit onder andere Portugal, Turkije, Frankrijk, België en Engeland ontvangen bij de entree van Zwembad De Wisselaar en konden ze zich voorbereiden op twee dagen onderwaterhockey van het hoogste niveau. Na 2 dagen hard werken en vele wedstrijden spelen, werden op zaterdag de finales van de 3 poules gespeeld. De finales werden door een groot publiek gevolgd op LCD schermen die op de tribunes stonden opgesteld.

De winnaars

In totaal hebben er 24 teams deelgenomen aan het toernooi, verdeelt over drie poules: Top, subtop en dames. Argonauta speelde zelf mee met een team in de top. Argonauta heeft een mooi toernooi gespeeld en werd derde in de Top poule. Grote winnaars van het toernooi zijn de spelers van Once Were Warriors. Na een hele spannende finale tegen Fontenay uit Frankrijk wonnen ze in de verlenging met een Golden Goal. In de dames poules mochten de Amazones zich de gelukkige winnaar noemen gevolgd door het Nederlandse team Borsodi Ladies waarin enkele dames van Argonauta deelnamen en op de 3e plek het Turkse team ODTU SAS, waarvan de het mannen team in de subtop met de 3e plek naar huis gingen.

In de subtop gingen de mannen van het Franse Franconville naar huis met de 1e plaats en werden de Londen Sultans of Swing 2e in deze categorie.

Afsluiting

Na twee hele dagen onderwaterhockey met als slot de finales, hebben de teams zich klaargemaakt voor het eindfeest met het thema “Golden Globes”. Iedereen had weer erg zijn of haar best gedaan om goed voor de dag te komen en alle teams maakte zoals dat hoort bij een Golden Globes Thema hun entree over de rode loper gekleed in gala. Daarna konden de voetjes van de vloer en werd er tot diep in de nacht gedanst.

Er kan teruggekeken worden op een fantastisch toernooi en er wordt uitgekeken naar het 26e internationale onderwaterhockeytoernooi op zaterdag 19 september 2015.

Voor meer informatie over onderwaterhockey bij Argonauta ga naar: www.argonauta.nl voor onderwaterhockey in Nederland ga naar: www.onderwaterhockey.nl