TOPSPORT

Road to worlds

Ben jij klaar voor het grote werk? Wil je graag bij een Europees of Wereldkampioenschap uitkomen voor Nederland? Dan hebben we je het volgende te bieden:

In Nederland zijn er acht nationale selectie teams. Voor zowel vrouwen als mannen bestaan er verschillende categorieën. Voor de jongeren zijn er twee niveaus. Deze zijn verdeeld in spelers onder de 19 jaar (U19) en spelers onder de 23 jaar (U23). Daarnaast is  er voor zowel de mannen als vrouwen het Elite team. Hier wordt op het hoogste niveau gespeeld. Voor spelers boven de 35 jaar (voor vrouwen geldt de minimale leeftijd van 32 jaar) is het mogelijk geselecteerd te worden voor de Masters. Bij de Masters spelen voornamelijk oud internationals maar dat is geen must!

In september 2016 zijn we gestart met de selecties voor de Europese kampioenschappen voor Elite en Masters in Eger, Hongarije, augustus 2017. Dit EK is de tussenstap richting het WK in Canada, augustus 2018.

De jeugdselecties bereiden zich voor op de EK in 2018 (locatie nog onbekenden het WK in 2019 in Groot Brittannië.

Hieronder informatie over het selectieproces dat we hanteren. 

Het selectieproces kent een 3-tal fases:

Fase 1
We starten in de periode oktober-december van een nieuw seizoen, met open trainingen voor iedereen met de ambitie te worden geselecteerd voor een Nederlands team! We hanteren een minimumleeftijd van 16 voor de heren en 15 jaar voor de dames. Trainingen worden centraal gecoördineerd en begeleid. Deze fase wordt afgerond met een eerste voorselectie voor alle selecties.

Fase 2
Deze fase, van januari tot april kent wederom een aantal centrale trainingen waar de volgende stap wordt gezet richting een WK of EK. Coördinatie is nog steeds centraal. De trainingen worden echter verder ingevuld. Deze fase rondt af met het selecteren van de laatste 12 spelers die naar het WK en EK gaan!

Fase 3
In deze fase, van april tot het betreffende toernooi staan er weer een aantal trainingen op het progamma. De teams gaan  zich volledig focussen op het toernooi. De coaches gaan techniek en tactiek fijn slijpen. Er wordt hard gewerkt aan de teambuilding! De praktische voorbereiding is dan in volle gaan.

Voor elke fase dient entreegeld te worden betaald en kan per fase variëren. Dat is afhankelijk van de hoeveelheid trainingen die worden gepland. Het entree moet worden betaald voor aanvang van een fase.

 

De kosten van deelname aan een WK of EK 

Grofweg bestaan de kosten van een toernooi uit de volgende onderdelen:

  1. Heen en terugreis (vliegticket)
  2. Vervoer ter plaatse als team
  3. Huisvesting ter plaatse
  4. Voeding
  5. Inschrijfgeld toernooi
  6. Kleding (outfit Nederland)
  7. kosten begeleiding

Voor het betalen van deze kosten hanteren we het volgende schema: Als je voor de 2e fase wordt geselecteerd dan betaal je voor aanvang van deze fase 40% van het dan vastgestelde bedrag. Wordt je definitief geplaatst (fase 3) dan betaal je voor aanvang van deze 3e fase 40% van het bedrag. Tot slot betaal je aan het einde van deze fase maar ruim voor je vertrek de laatste 20%.

Val je tussentijds af omdat je niet wordt doorgeselecteerd of je raakt geblesseerd en kan niet verder dan krijg je het geld terug. Dat geldt niet voor de kosten van de trainingen (fase 1 t/m 3). Die betaal je per fase vooraf en tussentijds afhaken betekent niet dat je dat geld terug krijgt.

We moeten er vanuit gaan dat er geen middelen (geld) beschikbaar zijn vanuit de NOB en andere (sport)instanties. Sponsoring is mogelijk en zeer gewenst.. Het wordt dus voor spelers en begeleiding een uitdaging om naast al het trainen en onderwaterhocke,y middelen beschikbaar te krijgen. 

Voor meer informatie: topsport@onderwaterhockey.nl